Bu Blogda Ara

Kuşlarda Kanama Durumunda İlkyardım


Kuşunuzun Herhangi Bir Nedenle Gagası ya da  Tırnağı  Kırıldı ve Kanıyorsa


  Öncelikle soğuk kanlı olmaya çalışın. Mısır unu ya da Beyaz unu bir pamukla veya parmakla kanayan yere bastırıp tampon yapın. Eğer bu  yeterli olmazsa ya da un bulma imkanınız yok ise katı sabunu kanayan yere bastırıp tampon yapın . Gaga ve tırnak bölgeleri kuşlara ağrı ve sızı verir streslerini azaltmak ve sakinleşmeleri için  papatya çayı verip rahatlamasını sağlayın.

 

Kanat Tüylerinde Yanlış Kesilmelerden Dolayı Kanama


Mısır unu ilk tercih. Ellerinizin temiz olduğundan emin olun sonra tüy tüplerininin köküne tampon yapıp kanamayı durdurmaya çalışın. Kanama durduktan sonra kuşunuzu dinlendirin. Eğer kanama halen devam ediyor ise kuşunuzun acilen veterinere götürülmesi gerekir .Bu tip vakalarda genellikle tüyün cımbız ile çekilmesine karar verilir.

Bunun dışında kuşunuza mutlaka sıcak bir ortam sağlamak, vitamin takviyesi yapmak rahatlatıcı doğal çaylar içirmek gerekir. Bilinmelidir ki kan kaybeden kuşların vücut ısısı düşer. Panik olmayın rahat olun ki kuşunuz sizden olumlu elektrik alsın kendisini zamanla toparlayacaktır.

DİKKAT !!!! DİKKAT!!!! DİKKAT!!!! KANAMALARI DURDURMAK İÇİN KAN TAŞI vb  KULLANMAYIN. KAN ZEHİLENMELERİNE YOL AÇABİLİR.

Deride Bulunan Kesikler ve Yaralanmalar


Derideki bölgeye un v.b maddeler sürülmez. Kanayan bölge nazikçe %3 lük hidrojen peroksit (oksijenli su) ile temizlenir ve 3-5 dakika boyunca yumuşak basınç uygulanır. Eğer yırtılma, 5 mm den küçükse, yara, iyileşene kadar hidrojen peroksitle günde iki kez temizlenir. Eğer yırtılma 5 mm den daha büyükse, yaranın ,veteriner tarafından dikilmesi gerekebilir. Asla ilk yardım merhemlerini veteriner hekim kontrolü olmadan kuşun herhangi bir yerine sürmeyiniz

 

 

4 yorum:

  1. இڿڰۣ-ڰۣ—Feliz Semana

    ♥ B E S O S ♥

    ─═☆MaRiBeL☆═─

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Maribel ;
      Bloğa hoş geldiniz.Selamlarımla...

      Sil
  2. The spirit of easter
    is all about Hope,
    Love and Joyfull living.
    Happy Easter!
    Night Lady

    YanıtlaSil
  3. Sayın Night Lady ;
    Bloğa hoş geldiniz.Yorumunuz için teşekkürler.Selamlarımla...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.