Bu Blogda Ara

Jako Papağan Almadan Önce Yapılması Gereken Hazırlıklar



    Papağan Almadan Önce Yapılması Gereken Hazırlıklar:

*Papağan almadan önce ona gerektiği gibi bakmak için sizin bu konuda iyi araştırmalar yapıp bilgilenmeniz lazım. Burada size gerekli her türlü bilgiyi vermeye çalışacağım.

*Jakonuza sürekli oturduğunuz odada iyi bir köşe ayırmalısınız. Yer seçerken kalorifere ya da pencereye çok yakın olmamasına dikkat etmelisiniz. Jakonun bulunduğu bölüm hava akışına (ceryana) maruz kalmamalıdır. Oda seçimi ve oda içerisinde yer seçimi çok önemlidir zira  Jakolar sürekli değişiklikten hoşlanmazlar.

*Jako için uygun olan eğitim kafeslerini tercih edin. Küçük kafeste Jako beslemek doğru olmaz. İlerleyen bölümlerde kafes özelliklerinden bahsedeceğim. Kafes almadan önce bu konuyu okumanızı tavsiye ederim.

*Jako alırken henüz evcil olmayan 1 yaş civarını tercih etmeye çalışın. İlk sahibinin siz olması avantaj olacaktır. Fakat yavrular henüz yabani olduğu için evcilleşmesi biraz zaman alır .Bunu söylerken evcilleşmiş bir Jako almayın demiyorum. Evcilleşmiş Jakonun avantajları da var. Yeni ortamına kısa sürede alışacak ve zamanla dostluğunuz ilerleyecektir.

*Ortalama bir Jakonun fiyatı 250 dolardan başlayıp eğitimli olmasına göre çok yüksek fiyatlara kadar çıkmaktadır.

 
 

4 yorum:

  1. Ankarada önerebileceğiniz bir satıcı var mı?

    YanıtlaSil
  2. Erhan Öztürk Bey ;
    Türkiye nin hiçbir yerinde önerebileceğim bir satıcı yok. Sadece alacağınız Jakonun yurtdışından kaçak yollarla gelmemiş olmasına dikkat edin. Çok pis ortam ve şartlarda pet satışı yapan , petleri sadece ticari mal olarak gören petshoplardan uzak durun. İçinize sinen Jakoyu bulana kadar sabırlı olun , acele etmeyin. Bu şartlarda iyi bir Jako sahibi olabilirsiniz. Selamlarımla...

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle merhaba Meftun bey.Blogunuz çok güzel tebrik ederim.
    Ben Oğuzhan ve 2 tane sorum olacaktı.
    1-Papağanımı aldıktan sonra kafesini almamızda bir sakınca varmı?
    2-Papağanımı eğitirken göz teması kurmalımı,yoksa kurmamalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuzhan Bey ;
      Jako almadan önce kafesin hazır olması daha doğru olur.
      Eğitim esnasında elbette göz teması kurulmalıdır. Göz teması kurmaktan kaçınmanız gereken süreç evcilleşme öncesi , hırlamanın olduğu dönemdir. Blogdaki sayfaları inceleme fırsatı bulursanız bu konu çok detaylı olarak işlenmiştir.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.